Over Marianne

Burn-out: Een nieuw begin voor groei

 

Het moment kwam onverwacht. Plots kon ik niet meer verder, hoewel mijn lichaam en geest me dit allang hadden verteld. Ik was een meester in het negeren van die signalen. De spanningen in mijn buik, de pijn in mijn schouders en nek, de emotionele uitbarstingen – ik stopte ze weg, uit angst voor wat er zou gebeuren als ik ze onder ogen zag. In plaats daarvan zette ik mezelf nog meer onder druk. Ik wilde het iedereen naar de zin maken, zowel op mijn werk als thuis. Maar ik verloor mezelf. Mijn hoofd draaide overuren, terwijl ik mijn gevoelens negeerde. Totdat mijn lichaam aan de noodrem trok.

“Wat eerst als een enorme mislukking voelde, bleek eigenlijk een nieuw begin. Een begin waarin ik leerde naar mezelf te luisteren en hiernaar te handelen. Ik kreeg de ruimte om te groeien, om echt te ontdekken wat ik wilde en waar ik blij van werd.”

Een Burn-out los je niet op met denken

 

Burn-out herstel (je kan ook burn-out zijn als je nog ‘gewoon’ werkt) vraagt niet om meer denken of harder werken. Het vraagt om een andere aanpak. Nu, jaren later, kan ik zeggen dat mijn burn-out mij veel heeft gebracht. Maar het was een lange weg.

 

Hoe anders was het geweest als ik toen iemand naast me had gehad – iemand die me hielp de verbinding tussen mijn hart en hoofd te herstellen, die me de inzichten gaf voor duurzaam herstel.  Iemand die me de juiste begeleiding had geboden om die diepere lagen te begrijpen.

Herstel en groei: Het kan anders

Ik geloof dat, met de juiste begeleiding, een burn-out geen maanden of jaren hoeft te duren. Herstel kan echt anders. Vanuit die overtuiging heb ik me gespecialiseerd in chronische stress en burn-out coaching. Mijn doel is om jou te begeleiden op jouw weg naar herstel en persoonlijke groei – met aandacht, rust, en ruimte voor wie jij bent.

“Waarschijnlijk heb je vaak gehoord dat rust nemen belangrijk is. En dat klopt, vooral in de eerste weken. Maar alleen rust is niet genoeg. Ook alleen nadenken over hoe het anders moet, brengt je niet verder. Dat helpt een beetje, maar niet voldoende.

De echte sleutel ligt in het leren luisteren naar je lichaam, voelen wat je hart je ingeeft en stoppen met piekeren. Zo ontdek je wat je écht nodig hebt om te herstellen en energiek te blijven.

Ik help je daar graag bij, met oefeningen zowel online als in de natuur. Met een coachingstraject krijg je snel inzicht in wat jij nodig hebt voor duurzaam herstel.”

Samen maken we stappen die leiden tot een nieuwe balans in jouw leven.

Coaching: Mijn Passie en natuurlijke talent

 

Coachen zit in mijn bloed. Ik luister graag en ben goed in het aanbrengen van structuur in jouw verhaal. Mijn rust, empathie en uitnodigende houding zorgen voor een veilige omgeving waarin je open kunt zijn. Dankzij mijn werkervaring, persoonlijke ervaringen en opleidingen, kan ik snel tot de kern komen tijdens onze sessies.

Mijn inspiratie, verbinding en energie krijg ik door de natuur, ik ben een echt buitenmens. Wat een geluk dat ik in een prachtig stukje Nederland (Sallandse Heuvelrug) woon met heerlijke bossen en heidevelden.

Review

Marianne’s kracht als coach is dat zij een natuurlijke rust uitstraalt, die jou op je gemak stelt. Ze luistert goed en door haar goede vragen kan ze helderheid scheppen in je coachvraag.

Ze kan je de schoonheid en (je) natuur (weer) laten zien. Dat is helend.

Sofia

Opleiding en ervaring:

Ik heb ruime ervaring als sociaal werker, teamcoach en leidinggevende in zorg, kinderopvang en welzijn.

Opleidingen die ik gevolgd heb zijn o.a.:  SPH, post Hbo bedrijfskunde, Lean Green Belt en Positieve gezondheid.

De laatste jaren heb ik mijn kennis aangevuld met opleidingen in het coachen:

  • Basisvaardigheden coaching
  • Team coaching
  • Stress en burn-out coaching
  • Natuurcoaching
  • Menokrachtprogramma
  • coachen met RET

“Ik blijf mij graag persoonlijk ontwikkelen, ik zie elke dag als een ervaring om te mogen groeien als mens.”

 

Vanuit deze basis kan ik er zijn voor jou, dit doe ik graag en met passie!

Marianne Pekkeriet Coaching, advies en training

info@mariannepekkeriet.nl

tel. 06-35629435       KvK 91007097